Review: Max & More (Action) Face Primer 'Concealing + Illuminating'

Laatst was ik bij de Action en bij het make-up schap zal ik allerlei nieuwe make-up producten die ik nog niet eerder had gezien. Er waren verschillende nieuwe producten, van wenkbrauwpoeders tot primers en ga zo maar door. Zelf ben ik erg te spreken over het budget huismerk van de Action en besloot om de meeste producten mee te nemen. Vandaag laat ik je de primers zien en vertel ik je wat ik ervan vind. Ben je benieuwd, lees dan zeker even verder!
Een primer zorgt ervoor dat je gezichts make-up de gehele dag goed op z'n plek blijft zitten en creëert een egale basis voordat je de foundation aanbrengt. Ik ben fan van primers, ze werken ook echt, maar ik gebruik het liefst wel een primer zonder siliconen. Van een primer met siliconen krijg ik namelijk puistjes. Dit verschilt natuurlijk per persoon hoor, ik ken ook genoeg meisjes die een primer met siliconen gebruiken en die zelf geen puistjes ervan krijgen.

Ik heb er een van Essence zonder siliconen waar ik heel erg tevreden over ben en hier heb ik ook een aantal back-ups van. Toen ik bij de Action voor het make-up schap stond zag ik in totaal drie verschillende primers; een witdoorzichtige, een rozige en een groene. Het eerste waar ik meteen naar keek was de ingrediëntenlijst. Jup, ik zag het meteen SILICONEN. Toch besloot ik het voor dat zachte prijsje te proberen. Ik nam de doorzichtige en de roze variant mee. De groene primer nam ik niet mee, omdat deze blijkbaar voor roodheden is voor in je gezicht en daar heb ik geen last van.

Wat ik wel even belangrijk vind om te melden is dat alle Max & More make-up NIET wordt getest op dieren, top!

Ingrediënten:
Aqua, Cyclopentasiloxane, Cyclomethicone, Propylene Glycol, C9-11 Isoparaffin, C10-13Isoparaffin, Nonane, C10-13 Isoparaffin, C13-16 Isoparaffin, Glycerin, Dimethicone/phenyl silsesquioxane/Phenyl Bis-silsesquioxane Crosspolymer, Bis-phenylpropyl Dimethicone, Propylparaben. May Contain[+/-]: Titanium Dioxide, Isopropyl Titanium Triisostearate, CI 77491, CI 77492, CI 42090, CI 45410.

Siliconen kun je herkennen aan de woorden met een 'cone'.

Gebruiksaanwijzing:
Even schudden voor gebruik. Gebruik de primer na het aanbrengen van een dagcrème of zonnebrandcrème. Laat de primer goed intrekken. Daarna kun je foundation of andere gezichts make-up aanbrengen.

De primers zijn geschikt voor alle huidtypen.

De verpakking van de primer is van glas, wat me echt verbaasde! Voor zo'n low budget primer is het toch wel een luxe product.

Concealing & Refreshing Face Primer

Wat beloofd het?
♥ Bedekt oneffenheden
♥ Vermindert pigmentvlekjes
♥ Verzacht de huid
♥ Zorgt dat gezichts make-up de gehele dag goed blijft zitten


Illuminating & Skin Smoothing Face Primer

Wat beloofd het?
♥ Verbergt vlekjes in je gezicht
♥ Verlicht de huid en laat het stralen
♥ Verzacht de huid
♥ Zorgt dat gezichts make-up de gehele dag goed blijft zittenHier zie je de substantie van beiden primers. Links de concealing primer en rechts de Illuminating primer.


En hier heb ik ze beiden wat uitgesmeerd. De substantie voelt heerlijk zacht aan en is makkelijk uit te smeren.

CONCLUSIE
De primer bevat siliconen waar mijn huid normaal juist niet tegen kan. Beiden primers heb ik een aantal keer gebruikt en tot nu toe heb ik er nog geen puistjes van gekregen! De primer verdeelt heel fijn over het gezicht en zorgt er echt voor dat mijn make-up gedurende de dag goed blijft zitten. Beloftes zoals vlekjes verbergen doet deze primer in ieder geval niet. Hij laat de foundation goed op z'n plek zitten en dat is waar een primer vooral voor bedoeld is!

Beiden primers kosten €1,99 per stuk en zijn verkrijgbaar bij de Action.

Welke primer gebruik jij het liefst?6 opmerkingen:

 1. Leuk dat je hier over schrijft. Ik zag toevallig twee dagen geleden de groene variant in het schap liggen. Misschien toch maar een van die andere twee uitproberen zodra mijn voorraad een beetje slinkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de witte variant ook en vind hem zeker niet slecht! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. eigenlijk gebruik ik nooit een primer, misschien moet ik er toch eens een gaan aanschaffen en proberen....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne review! Ik was hier namelijk al benieuwd naar. Momenteel heb ik een andere primer in gebruik. Eentje van E.L.F. en die bevalt prima. Ik gebruik dit ook niet iedere dag, bijvoorbeeld als ik een feestje heb ofzo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ben beniewd, grote primer fan en primers zijn meestal heel duur als je het hebt over benefit, mac en makeupstudio

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben zo jaloers op jouw Action! Het lijkt alsof ze bij ons nooit wat vernieuwen, het was al een verrassing dat ze Wet N Wild hebben, maar de primers en andere items die ik op andere blogs heb voorbij zien komen zie ik nog niet. De prijs klinkt verleidelijk, helemaal omdat ze goed hun werking doen qua het vasthouden van je make-up. Oeh, ik wil nu ook naar de Action!

  BeantwoordenVerwijderen