Foundation Routine Juni 2015 (Low Budget) ♥

Ik hou ervan om mezelf op te maken en ik denk zeker dat ik niet de enige ben! Een goede basislaag begin ik het laatste jaar steeds belangrijker te vinden. Zorgen dat de foundation en concealer  goed op z'n plek blijven zitten, is daar een voorbeeld van. Vandaag laat ik je mijn foundation routine zien, welke producten en kwasten ik gebruik en hoe ik dat allemaal doe. Hopelijk heb je wat aan mijn tips!Action Moisture Rich Facial Cream 'dry skin' - Hema Hydrating Serum

Voordat ik met mijn foundation begin, breng ik altijd als eerste een serum aan en daarna een voedende dagcrème. Wanneer je een crème aanbrengt voordat je de foundation erop doet, zorgt dit ervoor dat de foundation nog beter en langer zal zitten. De serum van de Hema kan ik echt iedereen aanraden, hij doet veel goeds voor mijn huid en ruikt nog eens heerlijk! De dagcrème die je hier ziet komt van de Action. Deze hydrateert mijn gezicht heel goed en is echt een favoriet uit al mijn andere dagcrèmes! Voor de vette huid zal ik deze niet aanraden, omdat deze je huid nog vetter zal maken. Voor de droge en normale huid is die perfect!

Essence All About Matt Oil Control Primer - Catrice Photofinish 18h Liquid Foundation
H&M Foundation/BB Cream kwast - Bornprettystore Beautyblender

Nadat mijn huid lekker gevoed is gebruik ik een primer. Een primer zorgt voor een barrière tussen je gezicht en je foundation en het helpt poriën op te vullen en het gezicht wat gladder te maken. Een primer staat bekend om de silicinonen die erin zitten, maar vele mensen kunnen daar niet tegen en krijgen er puistjes van. Dat gebeurt ook bij mij helaas. Maar ik heb heel goed nieuws, deze primer van Essence bevat namelijk GEEN siliconen! Hij matteert mijn huid, zorgt dat de foundation langer blijft zitten en ik krijg er gelukkig geen puistjes van, echt een top product! 

Mijn favoriete foundation is deze van Catrice, deze is helaas uit het assortiment, maar ik heb er nog een paar back-ups van liggen. Ik breng deze aan met een hele fijne bufferkwast van de H&M. Nadat ik dat heb aangebracht ga ik nog over mijn gezicht 'bouncen' met de beautyblender. Hiermee haal ik het overtollige foundation ermee weg en krijg ik een mooie finish.

MUA Cover & Conceal Concealer - Perfect Touch Creamy Concealer (Big Bazar)
Buyincoins Concealer Brush - Bornprettystore Mini Beautyblender

Ik heb donkere wallen die ik goed moet bedekken, andere zie ik er uit alsof ik wekenlang niet heb geslapen. Ik gebruik verschillende concealers, maar de MUA concealer is op dit moment mijn favoriet. Het is een tintje lichter en het licht de boel onder mijn ogen ook wat op. Ook ben ik fan van highlighten op het gezicht. Dit doe ik met de creamy pen van de Big Bazar. Deze sticks zijn echt perfect om mee te highlighten! Ik wil ook kijken naar een donkere kleur om mee te contouren. Beiden concealers breng ik aan met een neppe RT kwast die ik voor een paar euro had besteld en de mini beauty blender. Deze werkt heel fijn en precies om concealer onder het oog aan te brengen. 

Essence All About Matt Fixing Compact Powder - Primark kleine stippling brush - Bornprettystore Beautyblender

Ik wil natuurlijk wel dat de foundation en de concealer goed op z'n plek blijven zitten. Daarvoor gebruik ik de transparante poeder van Essence die ik pas sinds kort heb ontdekt. Deze werd meteen favoriet! Met de kleine stippling brush breng ik het deppend aan op mijn gezicht en met de beautyblender breng ik de poeder heel precies aan onder mijn ogen. Zo voorkom ik ook dat de concealer in de lijntjes gaat. 

Catrice Sun Glow Matt Bronzing Powder 'medium skin' - MUA Blusher shade 2 - Essence LE Cinderella Highlighter
Buyincoins Blush Brush - Essence blush brush - Buyincoins Ecotools kwast

Het leek me ook wel leuk om mijn favoriete bronzer-blush-highlighter combo te laten zien. Ik kan echt niet zonder een bronzer, het doet heel wat voor mijn gezicht. De bronzer van Catrice is mat en breng ik aan met de grote blush kwast (ook een RT dupe) om me gezicht wat meer warmte te geven en om het hier en daar een beetje te shapen. Met de Ecotools kwast van Buyincoins  breng ik de blush aan van MUA, een mooie naturel everyday roze kleurtje. Natuurlijk kan highlighter niet ontbreken! Deze van Essence is zo mooi en bevat zoveel pigment, deze breng ik aan met de schuinafgesneden blush kwast van Essence.


Hierboven zie je de swatches van alle drie de producten. Van links naar rechts; bronzer, blush, highlighter. Op dit moment is deze combo mijn favoriet!

Welke foundation gebruik jij het liefst?

*Al deze foto's zijn gemaakt met mijn Iphone 5s, i.v.m. laptop reperatie!


13 opmerkingen:

 1. Wat een mooie producten gebruik je. Erg leuk om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een fijne producten itten er tussen deze die je hier laat zien, de Matt powder en de Mua blush gebruik ik ook regelmatig.....momenteel gebruik ik heel weinig foundation

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te zien, prachtige producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuke budget producten! Zelf gebruik in met dit warme weer bb cream ipv een foundation.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg leuk om te zien. Er zitten zoveel mooie producten tussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben al een tijdje fan van de fit me foundation

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om je routine te zien, ik ben nu wel erg benieuwd naar het serum van de Hema!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om te zien! Ik ga de primer maar eens halen denk ik :) Zo jammer ook dat de photo finish uit het assortiment is, ik kwam er te laat achter dat het eruit ging dus heb geen backups meer kunnen halen helaas

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om te zien wat jij allemaal hebt! Lijkrn me allemaal mooie producten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om te zien wat jij gebruikt voor je foundation routine! Ik gebruik zelf de laatste tijd een mix van mijn Missha BB Cream en mijn foundation van BE; die kleur samen is perfect :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben wel erg benieuwd naar die primer van Essence. Ik gebruik momenteel de BB cream van Rimmel. Deze dekt goed en heeft SPF 25. Prima spul!

  BeantwoordenVerwijderen