Bornprettystore Beautyblender + Mini Beautyblender DUPE

Een goede basislaag aanbrengen voor de rest van je make-up vind ik erg belangrijk. Ik besteed steeds meer aandacht aan de foundation, een goede concealer en de applicaties waarmee je het kunt aanbrengen. Zo gebruik ik voor mijn foundation een platte kabuki kwast en voor mijn concealer een ei-vormige kwast. Een beautyblender is iets waar ik al zo lang nieuwsgierig naar was. Toen Bornprettystore mij vroeg of ik nog meer producten wilde testen, twijfelde ik niet langer en koos voor een normale beautyblender en een mini beautyblender. Ben je benieuwd wat ik ervan vind, kijk dan snel mee!
Dit is 'm dan de 'grote', normale beautyblender. Uiteraard de neppe variant. Hier voelt het ei-vormige sponsje nogal hard. Wat ik nu altijd doe is om de beautyblender altijd nat/vochtig te maken. De spons wordt hierdoor groter en neemt het veel minder product op. Ik merk ook dat het veel fijner aanbrengt en uitblend.


Zo ziet de spons er uit wanneer ik deze heb nat gemaakt. Dit doe ik heel simpel in een bakje met water. Ik doe het sponsje erin, knijp het onder de water een paar keer, zodat het sponsje goed het water opneemt en wikkel het daarna in een keukenpapier (je kunt ook een handdoek gebruiken) en knijp het daar ook nog een keer in. Zo ben je van het meeste overtollige water af.


Naast de normale beautyblender, heb ik ook de mini versie. Deze is heel handig om je concealer mee aan te brengen en uit te blenden. De grootte is hier perfect voor onder je ogen. Hierboven op de foto zie je de normale grootte en ook bij deze mini voelt de spons wat hard.


En hier heb ik de mini beautyblender nat gemaakt. Hij is wat groter geworden en je kan er makkelijk in knijpen. 


HOE BRENG IK FOUNDATION & CONCEALER AAN MET DE BEAUTYBLENDER

Bij de normale beautyblender is de platte kant is heel fijn voor je gezicht en de puntige kant voor de precieze plekjes, zoals de neus en bij de ogen. Mijn foundation stip ik aan op mijn hele gezicht mijn met vinger en met de normale variant blend ik dit goed uit. Ik bounce de spons goed in m'n gezicht (dit hoef je niet heel hard te doen, de spons doet het meeste werk voor je).

De mini beautyblender is heel fijn voor concealer. De concealer breng ik aan met de concealer applicator onder mijn ogen en met het sponsje stippel ik dit goed in de huid, onder mijn ogen. Ook vind ik het fijn om met de normale beautyblender poeder aan te brengen onder mijn ogen. Dit doe ik met de compacte transparante poeder van Essence.
TIPS OM JE BEAUTYBLENDER/SPONSJES SCHOON TE MAKEN

Het is heel belangrijk om je beautyblender en sponsjes regelmatig schoon te maken. Wanneer je dit niet doet zullen de bacteriën zich op het sponsje ophopen en dit kan dan weer leiden tot puistjes. Ik denk dat niemand dit wilt hebben, right?! Wat ik je zal aanraden is om het sponsje voor en na gebruik goed schoon te maken, zodat je zeker weet dat er geen bacteriën op komen. 

Verder kun je de beautyblender heel makkelijk schoonmaken met douchegel, shampoo of zelfs met een kwastenreiniger. Ik gebruik zelf eentje van de Kruidvat eigen merk en deze werkt eigenlijk wel goed.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de sponsjes om de tijd te vervangen, met de echte zal dit natuurlijk een dure grap zijn. Maar de neppe variant, die maar een paar euro kost, kun je op zich een paar keer vervangen wanneer je bijvoorbeeld geen zin hebt om het schoon te maken. Of gewoon een nieuwe wilt, voor de zekerheid.

CONCLUSIE
Ik ben in ieder geval erg fan van deze twee eitjes. Beiden zijn heel fijn in gebruik. De grote voor mijn hele gezicht om foundation uit te blenden en poeder onder mijn ogen aan te brengen en de kleine is juist heel fijn voor onder je ogen, omdat je er juist wat beter bij kan. Naast foundation en concealer kun je met de beautyblender ook heel makkelijk cream producten aanbrengen, zoals blush, bronzer(contour) en vloeibare highlighter. Dit gaat heel makkelijk met het puntje van de beautyblender C>. Ook wanneer je teveel blush hebt aangebracht kun je dit makkelijk oplossen door het uit te blenden met de spons.


De normale beautyblender vindt je hier, via deze link.
De mini beautyblender vindt je hier, via deze link.


Met mijn persoonlijke code krijg je 10% korting op je bestelling, gebruik daarvoor de code: CERG10. Ik kan je zeker aanraden om een kijkje te nemen op de webshop, het assortiment is groot, er is voor ieder wat wils en het mooiste is dat je geen verzendkosten betaalt. Have fun shopping!


Welke tools gebruiken jullie om je foundation en concealer aan te brengen?


♥ Dit artikel is in samenwerking met Bornprettystore. Dit heeft verder geen invloed op mijn mening, eerlijkheid vind ik het belangrijkste!


8 opmerkingen:

 1. Leuk om dit te lezen, zelf heb ik tot nu toe nog nooit deze beautyblender zowel een origineel of dupe gekocht. Ja waarom niet? Vraag me toch wel af of er nou wel werkelijk veel verschil inzit tussen een kwast of een beautyblender als je een foundation aanbrengt. Zelf gebruik ik de RT Expert Face Brush.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk om te zien! Ik heb zelf geen beautyblender, maar wel een The Make-Up Bullet. Die gebruik ik eigenlijk vooral voor concealer en poeder onder mijn ogen wat preciezer aan te brengen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed :-D Ik wil dit ook eens proberen.

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat schattig die kleine! Ze lijken me allebei fijn in gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. de kleine ziet er wel heel erg schattig uit, zelf gebruik ik meestal een kwast , ik blijf de sponsje wat lastiger in gebruik vinden, maar het is denk ik meer een kwestie van niet goed gewend zijn aan sponsjes....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze zien er heel erg goed uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ook producten mogen reviewen voor BornPrettyStore. Ik zat toen nog te twijfelen of ik deze zou reviewen. Toch ben ik er nu wel nieuwsgierig naar geworden. Fijne review :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er goed uit en lijkt mij ook erg hygiënisch werken :)
  Ik gebruik zelf eigenlijk altijd een kwast.

  BeantwoordenVerwijderen