Van winter naar zomer make-up in 5 stappen ♥

Merk jij het ook al? De dagen worden steeds warmer en het zonnetje begint meer te schijnen. De lente komt er weer aan! Wanneer het eerder juist een beetje koud was om zonder winterjas naar buitengaan, vind ik het nu heerlijk om in mijn leren jasjes buiten rond te lopen. Om de warme dagen een beetje in te komen vertel ik je welke winter make-up je kunt vervangen voor lichte zomer make-up. Al dat zware hoeft niet meer, want in de lente en zomer mag het allemaal lekker licht zijn en natuurlijk waterproof! Kijk snel verder!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik droeg in de herfst en winter best wel veel (zware) make-up. Denk aan dekkende foundations, donkere en matte lip kleuren enzovoort. Om de lente en zomer goed te beginnen leek het me wel leuk om jullie een paar producten te laten zien waarmee je je huidige producten kunt veranderen in lichte zomer producten. Want in al dat zware make-up heeft geen enkele vrouw geen zin in tijdens de warme zomer dagen, je zweet het er toch van af! Kijk mee naar mijn tips.

Essence CC cream | Max&More (Action) CC cream | Catrice Photofinish foundation

1 || Foundation ---> BB/CC Cream of getinte dagcrème

Als eerste begin ik bij de basis. Hierboven zie je er eentje van Catrice(hij is inmiddels uit het assortiment, helaas), dit is de photo finish foundation en dekt heel goed en heeft ook een dikke substantie. Deze foundation heb ik volop in de herfst en winter gebruikt, maar voor de lente en zomer zal die veel te zwaar zijn en je huid moet op zich wel goed kunnen ademen. 

Wat ik zal aanraden voor in de zomer is een luchtig product dat je huid ook zal laten ademen. Je zal immers ook wel veel zweten en dan is een zware dekkende foundation opeens niet zo'n goed idee.

Een cc cream of bb cream is echt perfect voor het warme seizoen. Meestal zit er in deze producten spf in dat je goed beschermt tegen de zonnestralen van de zon en meer verzorgende bestanddelen. Een cc/bb cream is meestal niet zo dekkend als een foundation, daarom kun je het ook combineren met een concealer. Dan heb je toch wat dekking op je gezicht. Mocht je niet veel dekking nodig hebben kan je ook een getinte dagcrème gebruiken!

Essence cream blush for lips and cheecks 01 Sending you kisses | Catrice Defining blush 050 Apropos Apricot

2 || Poeder blush ---> Cream blush

Ik ben echt dol op poeder blushes, deze draag ik ook volop in elk seizoen. Maar wat dacht je ervan om eens een cream blush te gebruiken op de warmere dagen? Dit kan zo mooi op je huid staan en het geeft je ook nog eens een mooie glow op je wangen. Je kan natuurlijk i.p.v. blush ook cream highlighters en bronzers gebruiken. Perfect voor in de lente en zomer!

Catrice Liquid Liner | Essence kajal pencil 08 Teddy

Essence I♥ Extreme crazy volume mascara | Essence Lash princess volume mascara | NYC City Curls curling brush mascara | Wimper krultang van de Action

3 || Zwaar omlijnde ogen ---> Waterproof eyeliner en lange wimpers

Ik draag altijd een eyeliner, ik ga bijna nooit de deur uit zonder een eyeliner op te hebben. Het maakt me oogvorm wat mooier en het ziet er veel beter uit naar mijn idee. De eyeliner die ik hierboven laat zien is een grote favoriet van mij. Deze is ook verkrijgbaar in het waterproof, echt ideaal. De eyeliner die ik nu heb ga ik dus verwisselen voor de waterproof variant!

Normaal gesproken ben ik niet zo van de trends, maar voor de zomer is het een must om lange volumineuze wimpers te hebben. En persoonlijk heb ik dat altijd wel mooi gevonden. Hierboven zie je een paar favoriete mascara's van mij, maar ik zou sowieso voor een waterproof variant gaan, gewoon voor de zekerheid! Verder raad ik je echt aan om een wimper krultang te gebruiken voor extra lange wimpers, dit maakt echt een heel verschil dan wanneer je het niet gebruikt!

Essence Stay matt lip cream 02 Smooth Berry

4 || Matte lippen ---> Glossy lippen

Matte (donkere) lippen zijn echt een ding geweest in de herfst en winter. Dit is natuurlijk ook erg mooi. In de lente en zomer kan je heerlijk weer felle kleuren en glans gaan dragen op je lippen. Denk aan roze, framboos en koraal kleuren die perfect zullen staan bij een gebruinde huid en witte kleren. Nu denk je misschien snel aan een lipgloss, maar dat hoeft zo snel nog niet! Persoonlijk ben ik echt geen fan van lipgloss en ben daarom naar soortgelijke producten op zoek geweest in mijn stash. Ik laat je een paar opties zien.

Essence stay with me longlasting lipgloss
Boven: 03 Candy Bar (koraalkleur)
Onder: 04 Trendsetter (fel roze kleur)

Als eerste deze twee leuke lipglossjes van Essence, die helaas wel uit het assortiment zijn gehaald een tijd geleden. Deze lipglossjes geven veel kleur af en dat is waar ik wel van hou! Deze beauty's zijn ook net wat anders dan de standaard lipgloss varianten. Trendsetter, de roze variant is een grote favoriet van mij!

Catrice Ultimate Shine lipstick 150 Berry Pink | Catrice Ultimate Shine Gel Colour 060 Don't Pink and Drive


Deze twee lipsticks van Catrice zijn volgens mij ook al uit het assortiment, maar het huidige assortiment bevat ook veel andere kleuren van deze ultimate shine lijn. De lipsticks zijn niet mat, maar hebben een mooie glans met lekker veel pigment. Deze twee vind ik echt perfect voor in de lente en zomer!

Max & More (Action) Nail polish set

5 || Donkere nagels ---> Felle, kleurrijke nagels

Als laatste kunnen we natuurlijk de nagels niet vergeten. Deze mogen ook een mooi kleurtje hebben! Weg met de donkere kleuren en zeg hallo tegen de felle, kleurrijke lakjes! Hierboven zie je drie lakjes van de Action die ik samen in een set kocht van de week. De linker twee zijn een goed voorbeeld voor wat je leuk kan dragen met de zomerdagen, de rechter is een wat donkere berry kleur. Deze zou ik persoonlijk laten liggen en lekker veel dragen in de herfst en winter!

Welk product vindt jij echt een must have voor in de lente en zomer?

20 opmerkingen:

 1. Wat een leuke tips! En mooie producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuke producten! De lipglossjes van Essence zien er zo goed uit. Heerlijk die vrolijke kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn allemaal fijne producten! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk artikel! Ik krijg weer zin om mijn lente/zomer spulletjes voor de dag te halen. Zeker aangezien deze spulletjes me bekend voorkomen! Afgezien van 2 dingetjes, heb ik ze zelf ook ergens in mijn collectie rondzwerven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ahh wat een heel leuk artikel! En ook hele goede tips zitten ertussen! Ik heb heel erg veel zin in alle vrolijke kleurtjes ! Net zo kleurrijk als dit artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk artikel! Hoe bevalt de catrice liquid eyeliner jou?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk artikel! Ik merk dat ik al wat meer naar de lichtere en vrolijkere kleuren grijp nu de lente eraan komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuke make-up! Ik moet nodig weer mijn zomer en lente make-up in mijn kasten stoppen om ze te gebruiken. X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Momenteel gebruik ik niet zo veel make up, ik heb gemerkt dat dit waterige zonnetje veel goed doet voor rmijn huid...zeker omdat ik heel erg snel verbrand en dit is een mooie periode om alvast een beetje de basis te leggen, wel draag ik momenteel altijd mascara,blusher en een lipstick...zelf vind ik lichtere (pastel )kleuren make up wel echt lenteachtig en er bij horen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, lichtere pastelkleuren zijn ook erg mooi in de lente en zomer! Soms is het ook wel goed hoor om niet zo veel make-up te dragen, kan je huid een beetje ademen en uitrusten! :)

   Verwijderen
 10. Ik ga nu ook steeds meer voor glossy lippen. Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk artikel, klopt wel allemaal! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke blog post! Heb zelf ook die 3 nagellakjes van de action en ben er erg blij mee. :)
  http://isafashionebella.blogspot.com Isabella x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk artikel! Ik ga echter ook in de zomer graag voor matte lippen.
  En ik draag sowieso liever een BB cream dan foundation.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel leuk artikel! Ik heb ook wel weer zin om mijn make-up routine aan te passen aan het nieuwe seizoen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. leuk artikel! Ik ben ook al bezig met lekker felle kleurtjes op mijn nagels!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ben jij oo zo'n fan van de Essence Lash princess volume mascara?? Ik vind het echt een geweldige mascara voor zon klein prijsje!

  BeantwoordenVerwijderen