Review || Essence Eyebrow Stylist 'Brunette'

Laatst kon je in de Kruidvat & Action shoplog al zien dat ik dit wenkbrauwkitje had meegenomen en uit wou proberen. Ik heb hele moeilijke (vol en donkere) wenkbrauwen en de laaste tijd wil ik er toch iets meer tijd aan besteden. Maandelijks laat ik mijn wenkbrauwen ook epileren bij de Douglas, maar echt bijgevuld heb ik nooit gedaan. Toch vind ik dit effect veel mooier bij me staan, het maakt me make-up look compleet heb ik het idee. In dit setje zitten ook drie sjablonen, zodat je zelf ook lekker aan de slag kan. Ben je benieuwd wat ik er van vind, kijk dan verder!Het wenkbrauwsetje bevat 3 sjablonen, 2 kleuren wenkbrauwpoeder en een kleine mini kwastje om eventueel de poeder mee aan te brengen. Essence heeft in totaal twee versies van deze kitjes, namelijk een voor blondines en een voor brunettes, die ik dus vandaag aan jullie laat zien. Zelf heb ik hele donkere wenkbrauwen, vandaar dat ik meteen voor deze ging. 

Er zit een klein kaartje in het kitje met een gebruiksaanwijzing, dit staat erop:

"Perfect eyebrows within seconds!"
Select required stencil. Place on the eyebrows and hold firmly at the edges. Apply the eyebrow shade with the brush.

APPLICATORKWASTJE
Er zit een klein kwastje bij het kitje die ik persoonlijk niet echt fijn vind werken. Ik vind 'm veel te klein en zou hier niet netjes mee kunnen werken. Om mijn wenkbrauwen in te kleuren heb ik toch liever een lange schuin afgesneden kwast met de haartjes zo dicht mogelijk op elkaar, dit werkt voor mij het prettigst. De eyeliner brush van Essence is dan ook mijn favoriete kwast om mijn wenkbrauwen bij te tekenen. Maar aan de andere kant, het kwastje kan wel handig zijn als je een weekend weg gaat en je hebt geen andere kwasten bij je.
Dit is dus het kwastje van Essence waar ik het over had. Heel fijn kwastje om zowel je wenkbrauwen mee in te vullen en te gebruiken voor een gel liner of oogschaduw.


De eerste reden waarom ik dit kitje graag wilde hebben is omdat er drie sjablonen bij zitten. Ze verschillen niet heel erg van elkaar, wat ik wel jammer vind. Niet alle dames hebben dezelfde vorm wenkbrauwen. Maar toch je kan het altijd proberen en dat is waarom ik toch dit setje heb gekocht.Het eyebrow stylist set bevat twee kleuren, namelijk een lichtere taupe kleur en een donkerbruine kleur. De pigmentatie ziet er heel goed uit, vooral voor dat prijsje dat je ervoor betaalt. In mijn geval -omdat ik donkere wenkbrauwen heb- zal ik de komende tijd gebruik maken van de donkerbruine kleur. De taupe kleur zal daarom ook veel te licht voor mij zijn. Mocht je een blondine zijn denk ik dat de lichte taupe kleurtje je ook wel zal staan. Ik heb er al een beetje mee gespeeld en het resultaat vind ik heel mooi ogen.

Het kitje vind ik een aanrader als je een beginner bent met wenkbrauwen, want het kost je niet veel geld en er zitten sjablonen bij dus je kunt er ook een beetje mee spelen welk sjabloon je staat en welke niet.

*De foto's in dit artikel heb ik trouwens laat in de avond gemaakt met behulp van een softbox die ik onlangs heb besteld. Het resultaat kan beter wat mij betreft, maar dat komt wel goed na veel oefenen!*


De Essence eyebrow stylist set is verkrijgbaar bij de Kruidvat voor maar €2,59.
15 opmerkingen:

 1. Ik heb deze ook gebruikt toen ik een wenkbrauw rookie was! nu ben ik meer van de pomade ;) xo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuk setje, ik gebruik momenteel een eyebrow powder van Cresty, (ook hier zitten sjablonen bij) helaas heb ik hem van de week laten vallen en ja dat weet je het wel eigenlijk...ik ben tevreden over het cresty product, maar vind hem erg prijzig (€20,- ) dus schaf ik deze niet weer aan....dit vind ik een fijne tip, die ik zeker ga overwegen...thanx!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is idd wel prijzig ja, jammer dat je het hebt laten vallen! Ben benieuwd of dit setje fijn gaat werken voor je! :)

   Verwijderen
 3. Leuk setje. Wat komt er veel kleur van de poeders af zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me een fijn setje! Wel jammer inderdaad dat de sjablonen zo op elkaar lijken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee, niets voor mij. Ik gebruik nooit zulke producten.
  Ik denk er wel over om een softbox aan te schaffen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk setje! Al gebruik ik nooit iets voor mijn wenkbrauwen, oeps!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb dit setje zelf ook (voor blonde haren dan wel) en ik vind het echt heel fijn! Subtiel maar toch zichtbaar en makkelijk in he aanbrengen!

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt me wel handig met die sjablonen. Leuk om eens foto's met een softbox te zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wauw wat leuk zo'n eyebrow set! :D Toch maar weer een keer naar de kruidvat! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb deze ook eens gehad, maar voor mij was ie echt te donker. Ik gebruik nu het kitje van Catrice :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die van Catrice lijkt me ook wel heel fijn, heel veel goede dingen over gelezen. De kleuren lijken toch iets te licht voor mij!

   Verwijderen
 11. Lijkt me een handig setje! En het resultaat van je softbox is heel mooi. Waar heb je hem vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ah die sjablonen lijken me erg handig! Gelukkig heb ik van mezelf erg volle wenkbrauwen dus ik zal dit niet nodig hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen