10 Tips voor een dagje shoppen bij de PRIMARK ♥

Het leek me wel leuk om jullie wat tips te delen voor als je een dagje uit gaat shoppen bij de Primark. Het is daar goedkoop, je hebt er leuke kleren, spulletjes voor in je huis en veel meer. Helemaal al als je geen Primark hebt in de buurt van jouw stad is het niet gek als je een dagje uit plant naar een stad waar wel een Primark zit en om die in ieder geval ook te bezoeken! De afgelopen tijd ben ik (voor het eerst ook!!) een paar keer bij de Primark geweest en uit mijn ervaringen en mening deel ik graag tips voor als je een dagje gaat shoppen, lees je mee?

1 || GOEDE NACHTRUST
Het eerste en denk ook wel een van de belangrijkste is dat je een goede nachtrust hebt gehad. Ik ben een keer naar de Primark gegaan in de ochtend en dat terwijl ik de hele nacht niet kon slapen (hier heb ik wel vaker last van helaas). Niet echt slim I know, maar geloof me, ik had buikpijn, raakte geïrriteerd - wat niet handig is als je in een drukke winkel bent - en was niet geconcentreerd. De keer dat ik wel goed had geslapen had ik juist nergens last van. Ik heb mijn lesje wel geleerd! :)

2 || PASSEN 
Hou rekening met de paskamer in verband met de drukte die je kan verwachten. De rijen zijn soms zo lang, dat ik liever niet een halfuur wil wachten om uiteindelijk in de paskamer te komen. Er zijn veel lange spiegels in de winkel zelf, dus je kan bijvoorbeeld bovenkleding, zoals blousjes en jasjes wel passen als je dat wilt. Dit doe ik namelijk ook wel eens als de rij echt te lang is. Met broeken gaat dat natuurlijk wat lastiger. Misschien als je toevallig een panty of legging aan hebt zou je het kunnen proberen om te passen. 

3 || BASICS
Ik vind basics echt een must have voor in je kledingkast. Je kan er zoveel kanten mee opgaan. Mijn advies? Ga helemaal los bij de Basics! Primark heeft hele fijne items, zoals leggings, shirtjes, broeken enzovoorts voor een heel laag budget prijsje + het is nog eens goed voor je portemonnee! Basics kan je nooit genoeg hebben, dus sla je slag!

4 || DRUKKE ZONDAG
Als je niet van drukte houdt, ga dan NIET op (koop)zondag! Dat is ook een ding wat ik heb geleerd. Ik ga nooit meer op een zondag naar de Primark, want zo druk dat maakt het shoppen bij mij niet leuker op!

5 || JE HANDTAS
Wat ook nog een handige tip is om geen grote handtas mee te nemen. De tas gaat in de weg zitten en alles wordt heel onhandig. Wat ik doe is een klein tasje meenemen van de h&m. Dit is een zwarte clutch bag met een gouden chain die je om je schouders doet. Hier past ook alleen maar wat ik nodig heb, zoals me iphone, pasjes, geld enz. Hij zit niet in de weg en de tas is echt ideaal voor een dagje shoppen!

6 || BLIJF FRIS
Shoppen in de Primark is (voor mij) erg vermoeiend en nadat ik uit de winkel loop voel ik me weleens heel gaar. Van al dat passen en lopen wil je natuurlijk lekker fris blijven, neem deodorant mee! Ik heb altijd een mini deo in mijn tas zitten.

7 || LIJSTJE
Maak thuis of onderweg op je telefoon een lijstje met de items die je echt nodig hebt. Zoek deze eerst op, dan weet je zeker dat je de items al hebt. Zo wordt je niet afgeleid en vergeet je het ook niet!

8 || VOORKOM MISKOPEN
Wanneer je haast hebt gebeurt het wel eens dat je thuis met een miskoop zit. Je hebt bijvoorbeeld niet goed gekeken naar de maat of er is iets beschadigd aan het item. Dit zou natuurlijk heel jammer zijn! Dus goed opletten bij de maten en ik zou niet naar de maten kijken die op de hangers zitten. Het kan een verkeerde hanger zijn, vandaar dat ik altijd kijk naar de maat op het item.

9 || REINIGINGSDOEKJES
De reinigingsdoekjes bij de Primark zijn lekker budget en heel fijn. Voor twee pakjes betaal je maar €1,50. Zeker een aanrader om deze mee te nemen als je daar bent. Ik neem ze ook altijd standaard mee, want ze komen altijd wel van pas!

10 || SALE
Kijk eens als eerste bij de SALE als je de winkel binnenkomt. Wie weet kom je er wel hele leuke dingen tegen voor een mooi prijsje!

Heb jij nog handige tips?17 opmerkingen:

 1. Zeker handige tips aangezien het heel druk kan zijn ik ga meestal heel vroeg als de Primark net open is (doordeweeks) dan is het vaak goed te doen x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne tips! Ik ben het helemaal met je eens qua tips! Ik ga meestal naar een kleinere vestiging, of heel vroeg dan zijn er ook niet veel mensen! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geweldige tips...pas was ik inderdaad in de Primark ( heel uniek) en ik ben haast gillend weggerend, wat een drukte en wat een puinhoop in de winkel....amazing dat mensen daar nog iets kunnen vinden....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede tips! Ik ben het helemaal met je eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijne tips! Ik vind de drukte altijd het grootste nadeel aan de Primark; als het rustiger is kan je veel fijner en op je gemak rond kijken. Daarom ga ik ook altijd aardig vroeg! 's Middags durf ik er stiekem ook niet eens meer heen omdat ik weet dat ik mij dan ga irriteren aan de drukte haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele handige tips! De primark is een erg leuke winkel, maar die drukte.. jeetje mina. Ongelofelijk, het is een heel dagje uit dat naar de primark gaan haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Handige tips! Ik woon best vlakbij de Primark dus ga er vaak random naartoe haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog nooit in een primark geweest maar wie weet binnenkort als er eentje in Gent is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk! Ik hou ook heel erg van de prinarkk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hele handige tips! Ik kom niet vaak bij de Primark omdat 'ie helaas niet in de buurt zit :( Maar het is en blijft zo'n leuke winkel, hoe druk het daar ook kan zijn <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ga zelf altijd relatief laat naar de Primark. De Primark bij mij in de stad gaat om 19:00 dicht terwijl alle andere winkels al om 18:00 dicht gaan. Op de een of andere manier weet niemand dit. Dus als je om 18:15 de winkel is gaat is hij bijna uitgestorven en is bijna alles al weer netjes opgevouwen en bijgevuld. Echt ideaal om snel na het werk even langs te wippen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Handig deze tips. Ik was laatst op een zaterdag bij de Primark wat druk, volgende keer gewoon op een dinsdag ochtend.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een handige tips! Inderdaad, het weekend is echt zo druk altijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk artikel meid. Ik heb onlangs ook een artikel over primark geschreven. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hahah ja handig ik ga vooral lekker vroeg in de ochtend en doordeweeks

  BeantwoordenVerwijderen